Het (ondersteunend) deelnemen aan activiteiten van andere verenigingen en organisaties.

De dag van de open kerken

Meer info klik hier

Sneukeltocht

In samenwerking met KVLV werd een "Sneukeltocht" ingericht met bezoek aan diverse in werking zijnde oude bakovens en proeven van de baksels.

Voor meer hierover (foto's)

Klik hier

2001

In april 2001 nam onze heemkring deel aan de organisatie van een fietszoektocht door Zwalm. Het betrof een initiatief van Fietsen Frank uit Zwalm, met medewerking van de BGJG.

Fietszoektocht

In juni 1998 vond er een fietstocht door Zwalm plaats. De fietszoektocht was een initiatief  van de heemkring Zwalm gaandeweg de voorbereiding sloten meerdere Zwalmse verenigingen zich aan bij de organisatie. Het was dan ook een geslaagd initiatief.  Dat in later jaren navolging heeft gekregen.

Deelname aan Oogststoet te Meilegem

Leden van de heemkundekring Zwalm hebben in augustus 1997 tijdens hun deelname aan de oogststoet te Meilegem een bruidstoet anno 1920-1930 uitgebeeld.

Deelname aan folkloristische stoet te Ellezelles

Op 19 mei 1997 nam een delegatie van de heemkundekring Zwalm deel aan de folkloristische stoet te Ellezelles. De groep trok uitgedost als een groep trouwlustigen uit de jaren 1900 veel bekijks. Helaas was het slechte weer spelbreker.

Deelname aan de avondmarkt te Munkzwalm.

Op 25 mei 1996 was de heemkundekring prominent aanwezig op de jaarlijkse avondmarkt te Munkzwalm.  Het motto was “de Smidse”.

Op uitnodiging van de heemkundekring toonden onder massale belangstelling de paardensmeden Geert Wellekens uit Zottegem en Remie Spranghers uit Gavere

hoe op ambachtelijke wijze ook tegenwoordig nog paardenhoeven werden beslagen.